Designkonkurrence

(english version here)

FindersKeepers og YUME ønsker at vise, hvordan smukt design og bæredygtighed kan gå hånd i hånd. Vi inviterer derfor jer designere til at vise os og vores jury, hvordan I fortolker bæredygtighed i designet af nye produkter.

De 10 finalister i konkurrencen får deres design udstillet til FindersKeepers X Yume designmarked i Lokomotivværkstedet d. 10.-11. november 2018. Vinderen af konkurrencen får 10.000 kr. samt vejledning fra medlemmer af juryen og eksponering på FindersKeepers kommunikationskanaler.

Deadline for deltagelse er 21. oktober 2018.

Har du nogen spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på info@finderskeepers.dk

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

Venlig Hilsen
Juryen

KRITERIER FOR DELTAGELSE

For at et designprodukt kan komme i betragtning, skal følgende kriterier være opfyldt.

1. PRODUKTET SKAL BIDRAGE TIL EN MERE BÆREDYGTIG VERDEN //

For at produktet kan komme i betragtning, er det vigtigt at bæredygtighed er tænkt ind i produktet. Det er derfor vigtigt at der er reflekteret over, hvordan produktet biddrager her til.

Som inspiration til en beskrivelse af produktets bæredygtighedsprofil kan du referere til YUME’s Sustainability Guide, hvori forskellige konkrete aspekter af et produkts bæredygtighed er beskrevet. Du må i ansøgningen meget gerne referere til de “ikoner” som er relevante for dit produkt.

YUME’s guide linker ind til FN’s bæredygtighedsmål (Sustainable Development Goals) som du også kan bruge til inspiration. Du kan læse mere om dem her: https://www.yumecph.com/sustainability/sustainable-development-goals/

2. DER SKAL VÆRE ET FYSISK PRODUKT KLAR TIL 10-11 NOVEMBER //

For at kunne deltage i konkurrencen, skal der være et fysisk produkt (færdigt eller prototype), som vi kan vise på udstillingen til designmarkedet d. 10-11. november i Lokomotivværkstedet. Det er vigtigt at produktet er transporterbart.

3. PRODUKTET SKAL KUNNE PLACERES INDENFOR FØLGENDE KATEGORIER //

Helt overordnet må produktet gerne være tiltænkt den almene forbruger, da vi med konkurrencen ønsker at vise, at godt og smukt design kan gå hånd i hånd med bæredygtigt design. Produktet kan derfor eksempelvis være et designprodukt indenfor disse kategorier:

 • Møbler og belysning
 • Interiør (accessories til hjemmet som tæpper, keramik, lysestager, glas, køkkenting osv.)
 • Fashion (beklædning)
 • Fashion accessories (eksempelvis smykker, ure, tasker)
 • Kids (eksempelvis tøj, legetøj)
 • Kunsthåndværk (skulpturer, vægkunst mm.)
 • Mad og emballage (bæredygtig mad med et designelement)

Dvs. at konkurrencen ikke er rettet mod eksempelvis arkitektur, nødhjælpsdesign eller servicedesign.

SÅDAN DELTAGER DU

For at deltage i konkurrencen skal du uploade følgende materialer senest 21. oktober 2018.

1. PDF BESKRIVELSE AF PRODUKTET //
 • Titel på produktet
 • Navn på designer og evt. producent
 • Links til website, facebook og instagram
 • Kontaktinformation
 • Beskrivelse af produktet (max. 200 karakterer)
 • Beskrivelse af produktets bæredygtighedsprofil
  Inkl. beskrivelse af de bæredygtighedskriterier det biddrager til. Her må du gerne referere til YUME’s “ikoner” jf. ovenfor. (max. 800 karakterer)

 

2. 3-5 VELLIGNENDE FOTOS/RENDERINGER I HØJ OPLØSNING

 

Filerne navngives med designerens navn og materialerne uploades til Dropbox her: https://www.dropbox.com/request/WXkKZyVqzr97DsCMaho5

SÅDAN FINDER VI FINALISTERNE OG VINDEREN

Efter ansøgningsfristen d. 21. oktober udvælger juryen de 10 finalister, som får deres design udstillet til FindersKeepers Designmarked i Lokomotivværkstedet d. 10.-11. november.

Under markedet kan alle gæster stemme på det design, de bedst kan lide. Efter markedet kåres vinderen på baggrund af gæsternes stemmer (tæller for én), FindersKeepers, YUME og juryens stemmer.

JURY //

Jacob Gubi // CEO, Gubi
Mads Arlien Søborg // Livsstilsekspert
Marie Engberg // Founder, YUME
Mathilde Witt Mølholm // Designer, Menu
FindersKeepers // Direktionen

PRÆMIE //

Vinderen får en kontant præmie på 10.000 kr., samt vejledning fra medlemmer af juryen og eksponering på FindersKeepers kommunikationskanaler. Beløbet og vejledningen vil fokusere på videreudvikling af produktet og/eller dit brand og vil samtidigt medføre en mulighed for salg af produktet hos YUME og online hos FindersKeepers.