PURA UTZ: Unik væveteknik fra Guatemala

PURA UTZ: Unik væveteknik fra Guatemala

Til FindersKeepers Designmarked i Øksnehallen d. 25. og 26. august 2018 sker der noget fantastisk: Vi får besøg af de to mayaindianske kvinder, Paola og Fabiola, som laver håndvævede produkter for PURA UTZ i Guatemala. Det er første gang, de to kvinder besøger Danmark. Vi glæder os helt vildt til at Paola og Fabiola skal deltage i netop dette FindersKeepers Designmarked, hvor vi har særligt fokus på kunsthåndværk og vil med åbne værksteder, lade de besøgende komme helt tæt på håndværket bag godt design.

At kunne fortælle netop disse kvinders historie betyder rigtig meget for os hos FindersKeepers. PURA UTZ er nemlig en virksomhed, som er grundlagt på socialt ansvar og kulturel bevidsthed hele vejen fra producent til forbruger.

OM PURA UTZ //

PURA UTZ betyder ren kvalitet på mayaindiansk. Virksomheden blev grundlagt i 2013 med et ønske om at lave smukt tøj, som styrker de mennesker, der producerer dem samt de mennesker, som skal gå med det.

Dette ønske tog grundlæggeren af PURA UTZ, Anna Waller Andrés, med til Guatemala, hvor hun har rejst, siden hun var barn. Anna begyndte i Guatemala, at skabe designs med udgangspunkt i mayaindiansk håndværk og tekstiler. PURA UTZ genererer en indkomst til væverne samtidig med, at bevare en ligeværdig og respektfuld relation. Ifølge organisationen The World Bank lever fire ud af fem indbyggere i Guatemala under fattigdomsgrænsen, og disse indbyggere er næsten tre gange så tilbøjelige til at leve i ekstrem fattigdom end andre i landet. For kvinderne i landet er dette kombineret med en “machismo”-kultur, der kan sammenlignes med en patriarkalsk samfundsstruktur, hvilket betyder at uafhængighed, uddannelse og arbejde er noget, kvinderne skal arbejde hårdt for at opnå. Sammen med PURA UTZ får kvinderne mulighed for at tjene deres egne penge og udforske deres egne drømme.

FRA GUATEMALA TIL DANMARK //

PURA UTZ lancerer i 2018 en ny kollektion som er direct trade, hvilket betyder at alt overskuddet fra salget af kollektionen går til de kvinder, der har produceret produkterne. I forbindelse med lanceringen af denne kollektion vil Paola og Fabiola præsentere deres arbejde, og vise, hvordan PURA UTZ’s produkter bliver til. Paola, som har arbejdet sammen PURA UTZ i 6 år, er én af de kvinder, hvis selvværd og selvanskuelse ifølge Anna Waller Andrés er vokset betragteligt i den periode, hun har været tilknyttet PURA UTZ. Paola overser i dag al produktionen af væverierne i højlandet i Guatemala.

DEN KREATIVE PROCES BAG GODT DESIGN //

Ved FindersKeepers Designmarked i Øksnehallen den 25. og 26. august vil Paola og Fabiola demonstrere den over 100 år gamle væveteknik, som i dag bruges til at producere PURA UTZ’s produkter. De besøgende på FindersKeepers Designmarked i Øksnehallen vil få et helt unikt indblik i den enestående, håndværksmæssige proces, som ethvert produkt fra PURA UTZ gennemgår. Udover væverne fra PURA UTZ kan man blandt andet også opleve keramik blive drejet af Bo/Thyrrestrup, se snedkeren Søren Ulrich arbejde i træ og se smykker blive til hos Cotidie.

MØD PAOLA OG FABIOLA HOS FINDERSKEEPERS //

Vil du møde Paola og Fabiola og opleve guatemalansk væveteknik, så kom forbi Øksnehallen d. 25.-26. august, når vi afholder FindersKeepers Designmarked i København. Du kan læse mere om markedet og købe din billet her:

// Køb billet ❤️