Decideret Cider

“Hvorfor har vi ikke en mangfoldig ciderkultur i Danmark, når vi har verdens bedste æbler?” spørger Cornelius Simonsen, medstifter af den københavnske producent Decideret Cider.
Efter en årrække, hvor alko-sodavand som Somersby og Mokai har tegnet billedet af dansk cider, blæser der nu nye vinde over de danske æblelunde. En række mindre producenter har meldt sig på banen, og de har som erklæret mission at lære danskerne, hvad rigtig cider er. Og med rigtig cider forstås gæret most på lokale æbler. “Ikke noget koncentrat her”, siger Cornelius Simonsen
Det var med udgangspunkt i spørgsmålet om den danske cider-kultur – og nogle års cidereksperimenter på bagen – at Decideret Cider blev stiftet i efteråret 2017. De producerer vildgæret, økologisk cider på danske 2. sorteringsæbler af højeste kvalitet, som på grund af supermarkedernes krav til ensartethed ikke kan sælges til konsum.
I år har Decideret Cider produceret ca. 3000 liter cider fordelt på tre cuvéer: Decideret SPRÆLSK (frisk og tør), LYSTIG (frugtig og halvtør) samt FADBELAGTIG (tør, lagret på gamle bourbonfade). Næste år er ambitionen at fylde 30.000 33 cl-flasker.

 

Website
Instagram
Facebook

 

 

Category
København
Tags
Food