GRONGAARD

Under navnet GRONGAARD skaber kunstner og designer Mette Grøngaard atmosfæriske værker, der med udgangspunkt i tegning og maleri placerer sig i et spændende krydsfelt mellem billedkunst og interiør.
Med dette efterårs kollektion af værker formidler Mette tanken om at anvende kunsten i boligen som et middel til fordybelse og refleksion. En invitation til at tage på en indre rejse for derved at få os til at være til stede i nuet.
Jeg er meget inspireret af religiøst kunst, og af det formål som kunsten har i kirker, templer, moskeer og andre spirituelle steder. Kunsten er en vej ind til selvet, til roen og tanken. Vi har alle brug for en pause fra det liv de fleste af os lever med drøn på i familien eller karrieren. Et slags helle til at kunne mærke os selv.
I denne kollektion har jeg arbejdet med “Bjerget” som overordnet tema. Bjerget er et klassisk symbol anvendt gennem tiden og af forskellige kulturer og religioner. For mig er bjerget, det indre billed jeg har, når jeg i hverdagens stress og jag længes efter et sted med ro og klarsyn. For andre vil bjerget måske symbolisere drømmen om at udfordre sig selv til det yderste. Uanset hvilken betydning bjerget har for dig eller mig er formålet den samme: at huske os selv på at trække vejret, mærke dem vi er og det vi drømmer om eller længes efter. Når vi kan det, er det muligt at gå ud i verden med retning og passion.
Kollektionen indeholder forskellige interiørprodukter såsom mobiler, malerier og en skulpturel rumdeler forklædt som et bjerg. Alle værker er produceret på plexiglas og håndmalet med hvid akrylmaling.

ENGLISH //
No English version

Website
Facebook
Instagram

Category
Copenhagen 10-11 November 2018
Tags
Living