FindersFriends: About Form And Function

FindersFriends: About Form And Function

Hvem er i ? // 
About Form And Function er et designlab, hvor vi udvikler æstetiske og funktionelle interiør designs.
Vi tilbyder funktionelle og æstetiske designs til et kvalitetsbevidst publikum. Vores designfilosofi udfolder sig i kontrasten mellem en form for rå og upoleret funktionalisme og en følsom kunstnerisk nerve. Vi forsøger altid at reducere vores arbejde til det mest elementære og derved sikre et ærligt og effektivt output. Vi eksperimenterer.

About Form And Function drives af; Mikkel Lang Mikkelsen, uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus og Soffy Dombernowsky, uddannet fotograf og klipper hos DR.

Hvordan fik i Ideen til About Form And Function? //
Vi er kærester og havde lyst til at have et projekt sammen. Det hele startede på en 4 måneders tur til Asien i 2016, hvor vi besluttede os for at starte et designfirma sammen, fordi Mikkel arbejder med arkitektur/design og Soffy med visuel kommunikation på DR.

Vi synes, at vi står stærkt som et team med forskellige kompetencer, der komplimenterer hinanden godt. Vi sparrer enormt meget med hinanden, selvom vi har forskellige funktioner i AFAF.

Vi startede AFAF februar 2016. Selve ideen til glasvaserne var et gammelt skuffeprojekt, Mikkel havde tegnet del år forinden. Det skulle være vores første kollektion i AFAF, da det ville være forholdsvis nemt at gå til i forhold til produktion og omkostninger. Derudover så Mikkel et hul i markedet, hvor de hængende glasvaser vil passe godt ind i et populært planteunivers.

Vi fik de første prototyper hjem fra glaspusteren slut marts 2016 og var på vores første Finderskeepers marked august 2016. Vi har været meget bevidste omkring ikke at skyde en masse penge i projektet, så vi startede op for 25.000. Vores strategi er ret lavpraktisk, vi tester altid nye produkter på markedet, før vi investerer en masse i varelager.  Det er passionen der driver værket, men vi interessere os også for forretningsaspektet i projektet. AFAF handler om at blive skarpere at arbejde hen mod at skabe et kreativt frirum, som samtidig er en god forretning.

Fortæl lidt om jeres håndværk // 

About Form and Functions første kollektion består af en serie mundblæste, hængende sfæriske glasvaser, mundblæst i Skanderborg, Danmark.

Den mundblæste produktionsmetode giver vaserne en unik forskellighed, så ikke én er ens. De små forskelle giver personlighed og bringer det menneskelige aspekt frem i designet. Vaserne blæses i robust og smuk borocilicat glas, der tåler både syre, base, koldt og varmt. De er ophængt i en rund lædersnor.

Kollektionen består af 3 størrelser Ø80, Ø110  og Ø135 med hhv. store og små huller, strategisk placeret ift. vasens funktion. Vaserne fåes i klart glas samt flere toner af farvet glas. De mange konfigurationsmuligheder giver rig mulighed for at være kreativ med ophængning og beplantning.

Kollektionen af de mundblæste hængende glasvaser er udvidet til bordversioner bestående af 80 mm store bobler stående på en glasstand i enten 50 mm eller 80 mm høj- også mundblæste.

[rev_slider alias=”form-and-function-video”][/rev_slider]

Hold musen over og tryk play for se video.
Hvor får i inspiration fra? //
Funktion + materiale + produktion + poesi = Produkt
Hvad kan vi forvente af jer i den kommende tid? //
Mikkel er ved at sætte de sidste streger på en ny kollektion, som vi gerne vil præsentere til et FindersKeepers forårsmarked 2018. FindersKeepers er en perfekt platform til at teste, om du har et godt produkt, der kan sælge, for der står du selv med slutbrugeren. Som det ser ud nu, prøver vi at undgå for mange butikker og sælger til få udvalgte fysiske butikker i Danmark, Finland og Norge, da de presser vores priser for højt op, vi vil hellere sælge vores produkter i en mindre skala til en demokratisk pris. Vi vil hellere sælge vores produkter i en mindre skala til en demokratisk pris. Det giver bedre mening for at køre det online og så bruge Finderskeepers til et showroom til produkterne. Vi er også begyndt at lave udstillinger rundt om i byen på cafeer osv. som også fungerer som showroom for vores designs, og leder kunden ind på vores web. Hvis man satser udelukkende på at sælge til butikkerne kræver det en mere omfattende  produktion og dermed mere tid. Vi har jo begge fuldtidsarbejde ved siden af, så AFAF er et passionsprojekt, som har vist sig at være en god forretning.

Vi glæder os til endnu et år i AFAF, og se frem til flere spændende samarbejder i 2018.

[email protected] // http://aboutformandfunction.dk // #aboutformandfunction

Foto og styling: Mia Mortensen // Lisbeth Beck // Helena Toftegaard