FindersFriends: OAKS & PHOENIX

FindersFriends: OAKS & PHOENIX

Kan I ikke fortælle lidt om, hvem I er? //
Vi er OAKS & PHOENIX, et københavnsk taskemærke, grundlagt af to barndomsvenner – Jakob Brandt og Rasmus Røjkjær. Vi producerer håndlavede og funktionelle lædertasker i højeste kvalitet. Med inspiration fra vintage cykler – og motorcykler, er vores mission er at gøre livet på ’to ben og to hjul’ mere komfortabelt, men uden at gå på kompromis med det visuelle udtryk. Vi laver funktionelle tasker, som samtidig lader dig ankomme med stil, uanset om det er på to ben eller to hjul.

Hos OAKS & PHOENIX designer vi alle vores produkter ud fra tre grundprincipper; Simpelt dansk design, funktionalitet og højeste kvalitet af naturlige stærke materialer. Taskerne kan, udover at bruges som almindelige tasker, monteres på cykler og/eller vintage motorcykler. Mange har dog aldrig siddet på en motorcykel, og cykler heller ikke dagligt, de søger blot en taske som er tidsløs i designet, lavet af slidstærke materialer og har overskuelig pladsinddeling til en dag på farten.

Hvordan fik I Ideen til OAKS & PHOENIX ? //
OAKS & PHOENIX startede på grund af et uforløst behov. Vi havde behov for at pakke til en hel dag væk fra hjemmet med fritidsaktiviteter og arbejde, uden at være begrænset af alle de ting vi skulle have med for at komme gennem dagen. Vigtigst af alt skulle det kunne være på vores cykel eller motorcykel. Valget stod alt for ofte mellem en ukomfortabel og klodset sportstaske, eller en lille rygsæk og en pose på styret. Alt for ofte følte vi os begrænsede af at skulle bevæge os rundt på to hjul. Vores ønske var derfor at lave en taske, som kunne monteres på cyklen, men som frem for alt også så præsentabel ud og matchede vores vintage cykler. Af denne grund, begyndte vi at arbejde på en linje af tasker, som kunne medbringes på ’to hjul og to ben’, uden at gå på kompromis med hverken udtryk eller funktionalitet.

Fortæl lidt om jeres håndværk //
Vi stræber efter, at vores håndlavede tasker, med den rette vedligeholdelse, kan holde i årtier. Af denne grund er alle materialer nøje udvalgt og af højeste kvalitet. Alle tasker er lavet af kernelæder fra fritgående bøfler. Læderet er karakteriseret ved at være tykt og stærkt – men med et råt udtryk. I naturen får de store og prægtige bøfler insektbid og småskræmmer, når de gnubber sig op af træerne for at klø sig på ryggen. I læderet ses det derfor som små spor og mønstre i læderet, der giver hver enkelt taske sin egen historie og sit unikke udseende. Desuden er alt fra første opmåling til sidste syning, lavet i hånden efter gamle håndværkstraditioner. Materialerne vil med tiden patinere og give endnu mere karakter til tasken.

Hvor får I inspiration fra? //
Vores produkter er inspireret af vintage motorcykler – og cykler. Vi bruger ugentligt mange timer i vores lille garage på at vende hver en møtrik for at få det helt rigtige udtryk, med fokus på hver enkelt lille detalje. Dette udtryk går igen i taskerne; simpelt design, unikt udtryk, rå og stærke materialer, der igennem tiden får endnu mere karakter og patina.

I forhold til måden vi driver vores forretning på, så ser vi op til, og lader os inspirere af de mange virksomheder som prioriterer kvalitet over kvantitet, og som tager deres ansvar alvorligt. Vi er ikke tilhængere af den voksende overproduktion fra etablerede fashion brands. Ikke nok med at det skader små virksomheder som vores, så er overproduktionen er også dårligt for miljøet og vores allesammens klode. Vi er derimod kæmpe fans af ’slow fashion’ og godt håndværk, og lader os dagligt inspirere af andre mærker som, ligesom os, gør sig umage med at producere produkter under godeforhold, og med bestræbelse efter at varerne skal kunne holde længst muligt.


Mød OAKS & PHOENIX //
Du har mulighed for at hilse på de to designere – Jakob og Rasmus og mærke kvaliteten af de flotte tasker, når FindersKeepers afholder designmarked d. 19-20. maj i Lokomotivværkstedet i København. Du kan læse mere om markedet og købe din billet her: