FINDERSFRIENDS: VERONICA HODGES

FINDERSFRIENDS: VERONICA HODGES

Fra kjoler i papir til et indpakket storcenter 

Veronica Hodges er uddannet i Fashion Design og Scenografi, og har bl.a. arbejdet i filmindustrien, men var ikke helt glad ved sin rolle der. “Jeg ville gerne lave nogle projekter, hvor jeg havde mere indflydelse på hele processen, og hvor jeg kunne bruge mit håndværk og mine hænder.”

Derfor lavede Veronica syv haute coture kjoler i papir, som syv kvinder skulle bære og gå ud i vandet med, sådan at papiret blev opløst. Således skulle al den tid og energi hun havde brugt på kjolerne skylles ud i vandet og blive forenet med evigheden i havet. Hele processen blev foto-dokumenteret, og det blev startskudet for Veronica. Folk efterspurgte en udstilling med de kjoler, som jo ikke længere fandtes, og derfor måtte hun lave dem igen.

Sidenhen blev hun kontaktet af Vestsjællands Storcenter, som bad hende være med til, at pakke hele deres center ind i papir, og så tog det hele fart.

Inspiration

Hvad enten Veronica laver mindre skulpturer eller store installationer, finder hun inspiration i naturen og dens skønhed, men inspirationen kommer også fra hendes evige nysgerrighed over det, at alle ting lever og dør.

Det var bl.a. nogle af de tanker, der lå til grund for udstillingen, Cherish, der kunne opleves i Marmorkirken sidste efterår.
Her var 16.000 papirsblomster sat op som smukke lyserøde skyer i loftet på kirken. Blomsterhimlen skulle minde folk om de klimaforandringer vi som mennesker står over for, og om at sætte pris på den smukke natur, som moder jord har skabt.
Udstillingen skulle også få os alle til at reflektere over, og starte vigtige samtaler om, hvad vi kan gøre, for at beskytte kloden.

For Veronica er det en kæmpe fornøjelse at få lov til at forandre rum og sprænge rammerne for, hvad vi er vandt til at se i de rum vi færdes i, og selvom det er svært for hende at udvælge et projekt, der har været sjovest, vildest eller mest spændende, så har udstillingen i Marmorkirken alligevel en særlig plads hos hende.

“Jeg vil nok nævne cherish projektet, som har en stor plads i mit arbejde, men det er også fordi at min mission om at vi skal passe bedre på moder jord fik lov at være helt i fokus af dette projekt. Men alle de projekter jeg har lavet har været meget udfordrende og virkelig spændene at lave.”

Veronica fortæller, at hun har gang i flere spændende projekter for tiden. Bl.a. skal hun udstille i Paris, men vi kan også opleve hende herhjemme, når der afholdes C40 Mayors Summit i København. Derudover fortæller hun også, at hun skal et smut til Hong Kong, men her kan hun desværre ikke helt røbe, hvad hun skal lave.

Blomster workshop

Til FindersKeepers i Øksnehallen d. 24. og 25. august, kan du få lov til, at være kreativ sammen med Veronica Hodges.
Vi har nemlig lavet den fineste blomster-workshop, hvor du kan lave din helt egen Cherish-gren, som vil minde dig om det vigtige budskab, og samme tid bringe budskabet videre og starte endnu flere vigtige samtaler.

KØB BILLET TIL WORKSHOP

Du kan se meget mere til Veronica Hodges lige her & følge hendes instagram her.