FINDERSFRIENDS: OH SIMPLE

FINDERSFRIENDS: OH SIMPLE

Når vi slår dørene op til FindersKeepers Designmarked d. 9.-10. november i Øksnehallen kan du shoppe de lækreste og blødeste produkter fra Oh Simple.

I den forbindelse har vi været forbi Hanne Hornbak, der står bag brandet, for at blive klogere på historien bag Oh Simple, hvad der inspirerer hende samt kvalitet og bæredygtighed.

Hvordan opstod Oh Simple?

“Ideen til Oh Simple udsprang faktisk af en snak med min søster, men egentlig som noget helt andet, end det, som Oh Simple er i dag. Min søster og jeg snakkede løst om at lave noget yoga-tøj, men noget tid efter, så fik jeg garnet til tøjet hjem, og syntes simpelthen at det var så fantastisk, at der måttes laves noget strik ud af det.”

Egentlig er Hanne ikke den store yoga enthusiast, og hun begyndte derfor at tænke over, hvad det var, som hun faktisk selv manglede i sit klædeskab, og hvilke ønsker hun havde til design.

“Jeg er sådan rimelig hard-core minimalist, så når andre går og kigger på en masse fine detaljer på noget bestemt tøj, så har jeg det sådan… Kunne jeg mon få det uden de her detaljer? Og så bare i en mega god kvalitet. Jeg vil altså hellere bruge lidt flere penge på for eksempel silke og så undvære en sløjfe.” 

Kvalitet og enkelt design

Tøjet fra Oh Simple er lavet i de dejligste, blødeste materialer som blandt andet mulberry silke og chasmere fra Mongoliet. Disse naturlige produkter er både åndbare og temperaturregulerende og derudover er de selvrensende.

Det er netop de gode materialer, der er udgangspunktet hos Oh Simple.

“Det første jeg tænker over, når jeg arbejder med mit tøj, er altid at tænke over, hvilke materialer det skal laves i. Hvordan det skal laves kommer så efterfølgende. Jeg lægger vægt på kvalitet og enkelthed.
Jeg bruger kun leverandører, der har nogle ordentlige certificeringer. Både så jeg kan se hvordan arbejdsforholdene er, men også i forhold til produkterne, så jeg ved, at der ikke er nogle allergifremmende stoffer i.”

Samme design – nye farver 

Hos Oh Simple gør de det lidt anderledes, end vi kender det fra mange andre tøjvirksomheder i dag. I stedet for at have et hav af kollektioner, holder Oh Simple det til et minimum af produkter, som alle er lavet i de bedste, lækreste kvaliteter, og så er det farverne, der varerier fra sæson til sæson.

På den måde undgår Hanne at brænde inde med en masse produkter, der enten går til spilde eller skal nedsættes helt vildt, fordi der er kommet en ny kollektion.
Når du handler hos Oh Simple, får du derfor kvalitetssikre produkter, der holder i lang tid.

Hvad drømmer du om?

“Jeg vil gerne ud i nogle flere butikker rundt omkring. Det betyder virkelig noget, at forbrugerne kan få produkterne i hænderne, så det er helt klart noget jeg drømmer om.
Jeg ser mig selv fortsætte samme vej, som jeg allerede er på… Altså strik-vejen. Jeg kommer måske til at lave et par nye produkter i andre materialer også. Jeg har for eksempel den her t-shirt i tencel, som er lavet af eucalyptus. Det føles nærmest som silke og draperer som silke, og så er det jo bæredygtigt.”

Hvad er det bedste ved at være med på FindersKeepers?

“Det bedste er helt klart, at forbrugerne kan få tøjet i hænderne, og at jeg kan få fortalt om materialerne. Det gør eller andet ved folk, at de kan få lov at mærke produkterne. Sidst jeg var på FindersKeepers oplevede jeg også en del eftersalg, for det er jo klart at mine produkter, til den pris de har, ikke er noget folk bare sådan impulskøber. Og så nyder jeg bare at snakke med de folk der kommer på markedet og høre hvilke inputs, de kunne have til mit tøj.”

Du kan møde Oh Simple til FindersKeepers i Øksnehallen d. 9.-10. november.
Vi håber, at I glæder jeg lige så meget som os!

KØB DIN BILLET HER