Portræt af Astrid Kongsted

Portræt af Astrid Kongsted

Få portrætteret en du elsker at kigge på, eller få et portræt af dig selv til en, der elsker at kigge på dig.
Astrid Kongsted, der er kendt fra Danmarks bedste portrætmaler, kommer hele vejen fra Hamborg til FindersKeepers Designmarked i Øksnehallen d. 24. og 25. august for at lave personlige og helt unikke portrætter til de 12 personer, der hurtigst får købt billet.

Hvis det lyder som noget for dig, så kan du sikre dig en plads i stolen lige her:

KØB BILLET

I forbindelse med Astrids kommende besøg, har vi taget en lille snak med hende, for at blive klogere på, hvordan det var at være med i programmet, hvordan hun arbejder og ikke mindst om, hvad hun drømmer om.

Kendt fra TV
Dommerne i Danmarks Bedste Portrætmaler var med det samme imponeret over Astrids store talent. Det samme gjaldt Christian Stadil, der i fire timer havde siddet stille i stolen på Heart Museum i Herning, hvor tre kunstnere forinden havde portrætteret ham. Både dommere og Christian Stadil var ikke i tvivl, og Astrid blev udnævnt som vinder.

Hvordan var det at være med i programmet?
“Det var vildt fedt! Men også en kæmpe udfordring. Det er jo meget anderledes end når jeg bare maler alene hjemme i lejligheden. Det var især svært fordi, at det jo var på tid. Jeg var ret nervøs, og så var ventetiden lidt hård. Det er nogle ret lange dage, hvor vi venter en del. Det ser man ikke på TV, men der kunne man altså godt sidde og blive lidt nervøs.”

Astrid har tegnet lige siden hun kunne holde en blyant i hånden, og da hun blev ældre, var hun helt sikker på, at det var lige præcis det, som hun skulle lave. Selvom der ikke er nogen tvivl om Astrids talent, så mener hun alligevel, at hun fortsat har meget at lære, og det er netop det, der er hendes motivation.

“Hvis det er svært, så betyder det jo, at du har en masse at lære, og så er det jo bare at blive ved”

Hvordan laver man et godt portræt?
“Der er jo virkelig mange tilgangsmåder, men enten kan man jo prøve at male personen – helt som han/hun nu rent faktisk ser ud. Ellers kan man prøve at gå lidt bag ved personens ansigt og en eventuel facade, for at finde ud af, hvad personen egentlig rummer. Det er selvfølgelig vildt svært, men også spændende.

Astrid laver også alt muligt andet end portrætter, men lige meget hvad hun laver, så er hun meget optaget af ansigter. Hvad enten det er rigtige menneskers ansigter, eller andre mere fantasifulde væsener. “Ansigtsudtryk er så spændende – især fordi de jo kan være så svære at aflæse.”

Hvad drømmer du om?
“Helt klart at kunne leve af det. Det er ikke fordi jeg har store drømme om at skulle blive rig og berømt. Det skal bare være sådan at jeg kan blive ved med at lave det her – og jo helst sådan, at jeg kan bruge al min tid på det.”

Du kan booke en tid til dit portrætbillede til FindersKeepers Designmarked d. 24.-25. august lige her under.

Der vil være seks tider lørdag og seks tider søndag. Varigheden er cirka en halv time.
Billetten giver naturligvis også adgang til selve markedet. (værdi 50 kr.)

Det vil derudover også være muligt at købe nogle af Astrids mange andre flotte produkter til FindersKeepers Designmarked i Øksnehallen d. 24. og 25. august.

Du kan læse mere om Astrid og se nogle af hendes andre flotte ting her.

KØB BILLET

Vi glæder os til at se dig!

Du kan i øvrigt tjekke alle designerne ud, der kommer til FindersKeepers Keepers i Øksnehallen lige her.