FindersFriends: HOMEHAGEN

FindersFriends: HOMEHAGEN

Vi har taget en snak med Jan Oliver Booth og Henrik Pedersen, som står bag det danske designbrand HOMEHAGEN, der producerer sengetøj i top kvalitet – og som altid har et twist af farver og lækre detaljer med i designprocessen.

Hvem er HOMEHAGEN? //

Homehagen er et dansk designbrand, som hovedsagligt designer sengetøj i meget høj kvalitet. HOMEHAGENs design har sine rødder i skandinaviske linjer, med et twist af farver og smukke detaljer. Bag brandet er: Jan Oliver Booth og Henrik Pedersen, som sammen driver HOMEHAGEN. Både Jan og Henrik har arbejdet i mode og interiør branchen i mange år – både i London og nu i København.

Hvordan fik I ideen til at starte HOMEHAGEN? //

Vi fik faktisk ideen til at starte HOMEHAGEN, da vi nogle år tilbage selv var på udkig efter noget nyt sengetøj. Vi kunne nemlig ikke finde det, vi ledte efter, og konstaterede at sengetøj hurtigt bliver en rigtig dyr fornøjelse, hvis man ønsker at kvaliteten skal være i orden. Vi ønskede at finde noget lækkert og simpelt sengetøj med nogle fine detaljer og valgte derfor til sidst at prøve at skabe det selv. Så her startede rejsen for HOMEHAGEN.

Helt konkret søsatte vi dog først vores brand efter en lang proces, som handlede om at finde de rigtige kontakter og producenter i Portugal, som er kendt for deres fantastiske væverier og produktion.

Fortæl lidt om jeres tanker omkring håndværket og kvaliteten //

Vi har sammen gjort mange tanker omkring håndværket. Vores sengetøj er, som jeg nævnte, produceret i Portugal, hvor man får den absolut bedste og fineste kvalitet. De fleste af vores produkter er lavet i bommuldssatin og bomulds percale, hvilket er helt i top, når vi snakker kvalitet.

Alt er lavet i OEKO-Tex certificeret materialer, da vi har en stor passion for at skåne miljøet. Derfor er vores produkter også pakket ind i nedbrydelige genbrugsmaterialer, så det er bestemt en mærkesag for os.

Hvad gælder selve designet, så har vi altid ønsket at holde det simpelt, for så at lægge vores fokus på de små detaljer og flotte, rene farver. Det har resulteret i, at designet i høj grad er båret af sin enkelthed.

HOMEHAGEN er en online butik, hvor vi udelukkende sælger vores egne designs og produktioner af sengetøj, plaider, lamper mm., hvilket giver os en unik mulighed for at holde priserne nede. Ved ikke at sælge vores designs og produkter i butikker – men kun online, kan vi nemlig spare hele mellemledet. På den måde kan vi tilbyde kunden den høje kvalitet, uden at det behøver at koste en formue. Det er dét, der er hele ideen med vores forretning.

Hvor og hvornår bliver I inspireret? //

Vi bliver inspireret hele tiden! Vi har mange nye designs og ideer på tegnebrættet – men de kommer specielt, når vi rejser rundt om i verden. Der vi finder hele tiden på noget nyt, nye farver, nye designs, og nye muligheder for at skabe nye og unikke produkter.

Hvordan ser rejsen ud for HOMEHAGEN fremover? //

Den ser rigtig spændende ud. Vi lancerer først og fremmest en del nye designs hen mod sensommeren 2018, som vi glæder os meget til at vise jer. Det bliver ret fantastisk! Vi kommer også til at lancere en ny kollektion i egyptisk bomuld her i 2018. Derudover arbejder vi også på nogle flere tiltag, men dem vil vi dog først offentliggøre lidt længere frem i tiden.

Var det svært at starte egen virksomhed op? //

Vi tror altid, at man vil møde udfordringer, når man starter en virksomhed op selv. Noget der specielt har været en udfordring for Homehagen, har dog været – og er, at formidle vores unikke produkter til kunden, fordi vores salg kun foregår online. Det er svært at vise kvaliteten, da kunden ikke fysisk kan mærke, hvordan produktet rent faktisk føles og hvor blødt og lækkert det er mod huden.

Vi har modsat erfaret, at det er en helt anden sag, når vi kommer ud på messer og markeder rundt om i landet, hvor kunden har vi mulighed for at mærke produkterne. Hér slå kunderne til med det samme – og det er jo fantastisk. Den allerstørste glæde for os er helt klart at se, at kunderne køber vores produkter igen og igen, når de først de har købt det én gang. Det er den ultimative blåstempling af vores kvalitet, og at kunderne er tilfredse med vores produkter – så det er jo bare virkelig fantastisk for os.

Har I nogle gode råd til andre, der overvejer at starte egen virksomhed? //

Det kan du tro. Vi har jo lært så meget af hele processen, når man søsætter et nyt brand. Først og fremmest er det vigtigt at sige, at det er ikke bare er noget, man lige gør. Det har været en lang rejse fra første idé, til at vi rent faktisk er blevet til HOMEHAGEN. Der skal lægges enormt meget energi, arrangement, passion, drive, tålmodighed, ihærdighed og tro på det man laver. Det har dog været hele rejsen værd! Nu er vi her, og vi er enige om at det er det bedste vi har gjort, at gennemføre og udleve vores drøm at skabe HOMEHAGEN.

Vil du læse mere om HOMEHAGEN og se deres smukke produkter, så tjek deres hjemmeside og Instagram her:

 

 

Mød HOMEHAGEN og mærk kvaliteten! //

Vil du møde HOMEHAGEN og få en personlig snak med Jan og Henrik, så kom forbi d. 25.-26. august, når vi afholder FindersKeepers designmarked i Øksnehallen i København. Du kan læse mere om markedet og købe din billet her:

// Køb billet