FindersFriends: PECHUGA

FindersFriends: PECHUGA

Hvem er Pechuga? // 
Pechuga er i sin enkleste forstand et t-shirt brand – men vi har en hel masse på hjertet. Vi lavede den første t-shirt i maj 2017 og så tog det lynhurtigt fart med en webshop og et par forhandlere i København. Til daglig driver jeg, Anna, Pechuga, men startede det sammen med min gode veninde Hanne, som desværre skulle til Norge og jeg har derfor drevet virksomheden videre selv. Men det er jo selvfølgelig ikke alene, fordi fra starten har der været så mange fantastiske mennesker som ønskede, at hjælpe projektet i gang og på sin vej. Pechuga-teamet har bestået af dygtige og engagerede mennesker både til fotos, design og markedsføring, og dem er jeg så taknemmelig for.

Hvordan fik i Ideen til Pechuga? //
Ideen til Pechuga opstod en rødvinsaften hvor Hanne og jeg sad og diskuterede bæredygtig mode (som er vores store passion), og feminisme i forbindelse med kvinders liv, forventninger, kriser, karriere og kærlighed. Midt i denne diskussion opstod et behov for at kommentere på den feministiske debat omkring objektiviseringen af kvinders kroppe ’Free The Nipple’. Vi er begge to glade for ikke at tage os selv alt for højtideligt, og vi klarer mange af de svære ting i livet med humor. Vi besluttede os derfor for, at lave en seriøs kommentar pakket ind i humor, da vi tror på at vi kan nå i dialog med en langt større gruppe igennem humor. Og dette blev så til ’Free The Donuts’, ’Free Your Flamingos’ osv.

Fortæl lidt om jeres håndværk // 

Vores t-shirts er lavet af økologisk bomuld og syet i Portugal – du kan derfor være helt sikker på, at du ikke hverken klæder dig i kemikalier eller at vores natur forurenes i bomuldsproduktionen og bearbejdelsen. Og så er der selvfølgelig det andet super vigtige aspekt, og det er at jeg er sikret god løn og arbejdsforhold for de mennesker som producerer Pechuga t-shirts. Dét er super vigtigt for mig, da jeg er meget optaget af bæredygtighed, og ønsker ikke at bidrage til mere i modeverdenen som forurener og skaber ulighed.

Hvor får i inspiration fra? //
Jeg bliver meget inspireret af mennesker – først og fremmest hvem vi er, hvad vi føler og hvilke ting vi tumler rundt med. Dette er også meget i tråd med min profession som sygeplejerske, og jeg drives i høj grad af, at jeg kan arbejde med menneskelige værdier kombineret med et kreativt output, og det opnår jeg i Pechuga. Jeg elsker at skabe et univers, og jeg er drevet af at Pechuga skal være et sted hvor folk føler sig frie til at være dem de er, til at grine uhøjtideligt af hverdags trivialitet og også reflektere over seriøse ting som bæredygtighed, fællesskab/ensomhed og feminisme.

OG så er jeg inspireret af det uperfekte, lidt beskidte og solrige Californien – hvilket måske også kan anes i vores billeder. Jeg synes det er fantastisk sjovt, at skabe universet omkring en t-shirt – om det så er at købe sokker og solskærme, poste en meme eller have en oppustelig flamingo under armen til et marked, så er det en spændende proces at formidle værdier visuelt. Det giver mig et virkelig stort kick.  

Hvad kan vi forvente af jer i den kommende tid? //
I den næste tid har jeg stort fokus på, at få bredt os ud til lidt flere butikker og få endnu flere fantastiske mennesker med i ’Pechuga Tribe’, som vi kalder det. Udover det, så har jeg nogle spændende limited kollektioner i loopet som bliver lanceret i løbet af året – og det glæder jeg mig enormt meget til, for det er nogle fantastiske samarbejder vi har gang. Jeg glæder mig til at blive ved med at sprede gode vibes, og vise at bæredygtig mode kan være både kommerciel og cool.

www.pechugatees.com //  www.instagram.com/pechugatees/ // Billeder af Sienna Rousseau