FINDERSFRIENDS: SOFIE SOL STUDIO

FINDERSFRIENDS: SOFIE SOL STUDIO

Vi har taget en snak med seje Sofie Sol, der netop er landet på vores webshop, om både designikoner, fremtidsplaner og inspiration. Sofie, der øjeblikkeligt gjorde os forelskede i hendes smukke kjoler, er kvinden bag brandet af samme navn. Hun håndsyer de fineste flæsekjoler i alle regnbuens farver i sit studie i hjertet af København. Hun var desuden med til FindersKeepers Designmarked i februar, hvor hun deltog i særudstillingen ‘Me and my icon’.

SHOP Sofie Sol

Sofie Sol, der er uddannet fra Magretheskolen i København, var netop kommet hjem fra New York, hvorefter hun straks blev kontaktet af indkøber fra Mads Nørgaard. Sofie havde taget sine egne kjoler med, og lagt nogle billeder af dem på Instagram uden de store forventninger. Seks uger efter, i november 2016, bliver de første 16 kjoler lanceret i Nørgaard på Strøget.

”Tingene er gået så hurtigt. Jeg kom hjem fra New York og skulle finde ud af hvad det skulle hedde, hvordan logoet skulle se ud, skulle jeg være chef og hvordan? Og …nu er jeg her i Magstræde og vi har lavet 1700 kjoler,” fortæller Sofie Sol.

Kan du prøve at fortælle os lidt om dit designikon?
”Mit designikon vender jo lidt tilbage til, hvor det hele startede. Da jeg startede alting, var jeg lidt i vildrede. Jeg havde et møde med Mads Nørgaard mit inde i processen, hvor det nærmest gav mig en åbenbarring omkring projektet.”

Hvordan det?
”Jeg kan bare huske jeg fik sådan en: Det skal være den her vej, som jeg skal gå. Mads Nørgaard har fat i så mange ting, hvordan opbygger man en virksomhed og hvordan giver man folk lyst til at arbejde.

Jeg har fået indblik i, hvordan – kollegialt og strukturmæssigt – alting hænger sammen og jeg fik en følelse af, at det er meget ægte og håndgribeligt.
Det inspirerede mig virkelig meget.”

Hvad er det, Mads Nørgaard kan?
”Mads går meget op i, at de unge skal have en chance. Han tror på os, støtter os og hjælper os sindssyg meget. Han holder mange arrangementer, hvor der er nye musikere og nye kunsterne. At få integreret troen på de unge og troen på det nye. Det er virkelig vigtigt. Især fordi alting er sindssygt dyrt.

Der er ligesom nogen, der har været igennem møllen og kan fortælle at det nok skal gå. Det er virkelig stort. At man frem og tilbage kan give hinanden noget. Det er meget inspirerende for mig. At der er et større perspektiv på … og en større mening med det hele.

Men jeg er også meget privilegeret, fordi alting har kunne gå så hurtigt. Det er kæmpe rigdom, at jeg kan få lov til det her. Og at det kan løbe rundt.”

SHOP Sofie Sol

Hvad går dine drømme på?
”På den lange bane har jeg rigtig mange drømme. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få bygget det op her i København, så der var en rigtig produktion. Det er meget begrænset, hvad du kan finde i Danmark… Jeg synes, at det er så ærgerligt.

Jeg kender rigtig mange mennesker i alle aldre, der er dygtige – håndværksmæssigt – og som kan lave vilde ting. Så enten starte noget socialøkonomisk systue, eller få etableret noget i forlængelse af min systue her (red. i Magstræde, København). Jeg har nogle tanker om at komme mere ud i verden.”

Nyhed!🌸😍 Vi er så stolte og glade over at Sofie Sol Studio endelig landet på vores webshop!

Hvis du vil følge med i seje Sofie Sol Studio og hendes kreative univers, kan du følge hende på Instagram her.