FINDERSFRIENDS: TERRA UNIQUE

FINDERSFRIENDS: TERRA UNIQUE

Terra betyder jord. Jord repræsenterer sammen med de tre andre elementer (jord, ild, vand & luft) for Yvonne Greiner bæredygtighed. Unique refererer til at hvert produkt er et unikum. Alle de fine unika bliver lavet af Yvonne Greiner, der står bag brandet Terra Unique. Hun er født og opvokset i Østtyskland, har boet 12 år i Sverige og flyttede så til Danmark i 2016, hvor hun startede Terra Unique.

Hendes værksted ligger i Hårup lidt udenfor Silkeborg. Tæt på den midtjyske natur. Naturen og roen betyder meget for Yvonne Greiner. Og det er også her hun bliver inspireret.

“Jeg er meget nysgerrig af person, og elsker at afprøve nye ting. At lade kreative idéer blive til virkelighed. Jeg føler, at mit kreative univers åbner sig op, når jeg er afslappet. Det kan for eksempel være ved at gå en tur, meditere eller lytte til musik. Er jeg for stresset opstår der en form for… blokering. Og det positive ved ler er, at det er meget svært at være stresset, når man arbejder med det. Og jeg synes bare, at det er så dejligt at få lov til at lave ting med hænderne og udtrykke den inspiration og kreativitet, som man har i sig. Med Terra Unique ønsker jeg også at minde om det enkle liv og glæden ved at være i nuet – i et ellers stressende og travlt liv.”

Hvordan blev Terra Unique til?
“Jeg har altid været interesseret i gammelt håndværk, og jeg har længe drømt om at starte min egen virksomhed. Først uddannede jeg mig til møbelsnedker i Tyskland, senere til tekstil- og tøjdesigner i Sverige. Jeg har lavet sko og tasker i læder, smykker i sølv og prøvet en masse håndværk af. I 2013 fik jeg et keramikkursus i gave af min kæreste og den første gang, hvor jeg prøvede at dreje ler, blev jeg helt forelsket i materialet! Så flyttede min kæreste og jeg til Silkeborg, og her startede jeg Terra Unqiue.”

Hvordan foregår processen?
“Det er en lang proces med mange forskellige trin, hvilket jeg synes er så spændende. Alle produkter starter som en klump ler. Jeg vejer den, ælter, centrerer og former den på drejeskiven.

Efter cirka 1-2 dages tørretid skal bunden bearbejdes og pudses. Når produktet er tørret helt, skal den brændes for første gang på 980 grader og først da er den klar til glasering. Efter glasering skal keramikken brændes igen på 1260 grader. For at lave en kop, tager det cirka 2-3 uger før den er helt færdig.”

Hvordan har det været at starte op som designer?
“Det har virkelig været en spændende rejse med både op- og nedture. Jeg havde ikke forventet så meget positiv respons på mine produkter. Jeg bliver simpelthen så rørt, når mennesker kontakter mig og fortæller, hvor meget de elsker deres nye håndlavede kopper. Det giver mig energi.

Det kan selvfølgelig også godt være stressende. Der er mange ting man skal tænke på. Jeg er også blevet bedre til at bede om hjælp. For nogle gange er mine to hænder altså bare ikke nok. Men hvis man har en drøm om at blive designer, skal man tro på sig selv og kaste sig ud i det! Og ikke lade ens tanker stoppe ens drøm fra at blive virkelighed.”

Du kan møde Yvonne Greiner til FindersKeepers Designmarked i Aarhus på Godsbanen d. 18.-19. Maj, og indtil da kan du tjekke hendes unikke, rustikke & håndlavede keramik ud på hendes Instagram her og hjemmeside lige her💕🌸