YUME: Skønheden i bæredygtigt design

YUME: Skønheden i bæredygtigt design

Som I nok allerede ved, elsker vi smukt design her hos FindersKeepers. Derfor betyder det alverden for os, at vi har indgået et samarbejde med den bæredygtige konceptbutik YUME, som deler vores store passion for design. Det, som gør YUME helt specielle, er, at de udelukkende forhandler bæredygtigt design, og det er netop det, vi sammen sætter på dagsordenen til FindersKeepers Designmarked d. 10.-11. november i Lokomotivværkstedet. Her vil vi vise, hvordan man som forbruger kan indrette sig bæredygtigt og integrere bæredygtig livsstil i hverdagen. Men hvem er YUME egentlig?

EN DRØM OM BÆREDYGTIGT DESIGN //

YUME betyder ”at drømme” på japansk. Det var drømmen om at udbrede bæredygtigt design, som fik Anja Holm and Marie Engberg til etablere YUME i 2017. Det kræver ambitioner at gøre en forskel, og det gør YUME. YUME har en kompromisløs tilgang til æstetik, hvor ethvert bæredygtigt aspekt af design gennemgås minutiøst.

Når man besøger YUME’s butik i det nye Nordhavn, mødes man af designprodukter i den højeste kvalitet – både når det gælder æstetik, funktionalitet og bæredygtighed. Her finder du møbler, belysning, interiør og livsstilsprodukter, der bliver nøje udvalgt ud et bæredygtighedskompas, som YUME selv har udviklet. Dette kompas hjælper til at navigere i den komplekse verden af bæredygtighed, som for mange kan virke uhåndgribelig. Derfor ønsker YUME at skabe overblik og synliggøre deres produkters bæredygtige profil og hvordan deres produkter udvælges. Kompassets omdrejningspunkt er inddelt i følgende kategorier: Mennesker, sted, proces og produkt. Dette værktøj kan bruges til at vurdere, om designproduktet lever op til YUMES bæredygtige kriterier. Hvem skaber produktet? Under hvilke forhold produceres produktet? Hvor produceres produktet? Og hvilke materialer består produktet af? Disse og flere aspekter af bæredygtighed undersøges, når YUME-kompasset tages i brug.

PASSION, AMBITION OG SOCIALT ANSVAR //

YUME er desuden stiftet på baggrund af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Når man køber et designprodukt hos YUME kan man derfor være sikker på, at produktet bidrager til at opnå et eller flere af disse verdensmål.  YUME tager også ansvar, når gælder om at fremme bæredygtigt design ude i verden. Ved at donere 10% af deres overskud til NGO’er, hjælper YUME med at støtte udenlandske kunsthåndværkere og designere. Rundt om i verden findes mange lokale designtalenter, som YUME ønsker at hjælpe med at realisere deres idéer, så de kan sælge deres produkter og dermed skabe et stabilt, økonomisk fundament for sig selv. Nogle af disse produkter har efterfølgende fundet vej til YUME’s fysiske butik i København. Udover at forhandle bæredygtigt design vejleder og rådgiver YUME ligeledes i bæredygtig indretning af hjemmet. Mange timer er gået med at researche ethvert materiale, som danner grundlaget for de designprodukter, som du kan finde i butikken og online.

Hos FindersKeepers er vi dybt fascinerede af YUME og deres ambitioner for at fremme bæredygtighed gennem smukt design. Vi glæder os til, at I skal møde YUME til FindersKeepers Designmarked d. 10.-11. november i Lokomotivværkstedet. Her får I rig mulighed for at se, hvordan bæredygtigt design kan inspirere til en bedre fremtid for os alle.

Har du lyst til at møde YUME til FindersKeepers i Lokomotivværkstedet? Så køb din billet nu!

Deltag også i eventet på Facebook og bliv opdateret omkring markedet ved at klikke her.

Billeder af: Kristina Demant